Els Xiquets de Cambrils descarreguen el seu primer 9 de 6 i fan la millor actuació des de la seva refundació

diada
diada
Eufòria entre els castellers dels Xiquets de Cambrils un cop descarregat el 9 de 6, aquest passat diumenge, a la Trobada de Colles del Sud celebrada a Vila-seca

Els Xiquets de Cambrils van actuar aquest passat diumenge 6 de novembre a la III Trobada de Colles del Sud que es va celebrar a la plaça Miquel Martí i Pol de Vila-seca, aconseguint realitzar la millor actuació des de la seva refundació. Van començar la diada descarregant de manera solvent el quart 5 de 6 de l’any. A segona ronda van intentar el seu gran objectiu de la diada, el 9 de 6. El castell va pujar amb bones mides i es va descarregar amb força rapidesa, entre l’eufòria i l’alegria dels castellers de la colla bordeus. Amb els “9sreptes” aconseguits, en referència a la campanya que els cambrilencs havien fet per portar el 9 de 6 a plaça, van descarregar el segon  7 de 6 de la temporada sense dificultats.  A continuació van provar el pilar de 5 per segona vegada aquest any però malauradament va cedir massa aviat i es va quedar en intent. Van tancar la diada amb tres pilars de 4. D’aquesta manera, tot i la caiguda del pilar, els Xiquets de Cambrils van completar la millor actuació en els tres anys que porta activa la colla des de la refundació. També és destacable que va ser l’actuació amb més castellers, superant els 140 entre grans i petits.

Gerard Pinyol: “La gran diada va portar la colla a l’èxtasi emocional descarregant aquests castellassos”

El cap de colla dels Xiquets de Cambrils, Gerard Pinyol, es mostrava molt satisfet per haver aconseguit la millor diada de l’any i de la refundació. Va afirmar que “era una diada de colla, on tothom va treballar per aconseguir aquests castells”. També va lamentar que el pilar de 5 quedés un cop més en intent, ja que no reflectia les bones proves fetes a assaig. Sobre el millor moment de la diada, Pinyol va afirmar que es va quedar “amb les cares de la gent i l’eufòria alliberada a plaça després d’haver aconseguit el 9 de 6, ja que era la millor recompensa per la tota la feina feta”.

El pilar de 7 amb folre dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, el castell més destacat de la diada

La Trobada de Colles del Sud comptava amb la participació de 8 colles més. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van fer la millor actuació de la diada, amb el 2 de 7, el 3 de 8 i el 5 de 7. Van tancar l’actuació amb el pilar de 7 amb folre, el primer que intentaven a la seva història i que van descarregar amb una solvència sorprenent. Els Brivalls de Cornudella van fer la millor actuació de la seva història completant la clàssica de 7 amb el 4 de 7, 3 de 7 i 2 de 6, tot i haver començat la diada desmuntant el 3 de 7 en dues ocasions. Van tancar la diada amb el vano de 5. Els Xiquets de Vila-seca van començar l’actuació descarregant el 3 i 4 de 7. A continuació van provar el 4 de 7 amb l’agulla però el van haver de desmuntar dues vegades. Van reconduir la diada amb el 2 de 6 i el pilar de 5. Els Xiquets d’Alcover van fer la seva millor diada de la temporada completant el 3 de 6 amb l’agulla, el 5 de 6 i el 2 de 6 i carregant el pilar de 5. Els Torraires de Montblanc van iniciar la diada descarregant el 2 de 6 però a segona ronda el 3 de 7 els va quedar en intent.  Van continuar la diada descarregant el 3 i 4 de 6 amb l’agulla. A cinquena ronda van tornar a provar el 3 de 7 però el van haver de desmuntar. Van tancar la diada amb un intent desmuntat de pilar de 5. Los Xics Caleros van descarregar el 3 de 6 amb l’agulla, el 2 de 6 i el 4 de 6 amb l’agulla i van desmuntar el pilar de 5. Els Castellers de Tortosa van completar el 4 i 3 de 6 amb l’agulla i el 3 de 6. Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta van començar la diada desmuntant el 2 de 6. A segona ronda el van tornar a provar però es va quedar en intent. Amb els condicionants de la caiguda, van descarregar el 4 de 6 amb l’agulla i van fer un intent desmuntat de 4 de 6.
Un cop acabada la diada castellera, els Xiquets de Vila-seca van organitzar un multitudinari dinar per totes les colles participants al Pavelló Poliesportiu de la Pineda. La festa va comptar amb inflables per la canalla i l’actuació musical del grup “Vivèrrids” i d’un DJ.

Leave a Response